توضیحات:
مقاله ترجمه شده روش تعیین بودجه مبتنی بر AHP و شبیه سازی برای پروژه های ساخت و ساز عمومیدر قالب فایل word و در حجم 21 صفحه به همراه مقاله زبان اصلی. این فایل توسط مترجم برای فرافایل ارسال گردیده است.
این مقاله ترجمه ای است از مقاله ای که اصل آن را می توانید به صورت رایگان از اینجا دریافت کنید. فایل زبان انگلیسی 10صفحه و مربوط به سال 2008 می باشد.
عنوان مقاله زبان اصلی:
AHP- and simulation-based budget determination procedure for public building construction projects
سال انتشار: 2008
محل انتشار:
Automation in Construction 17 (2008) 623–632
چکیده:
بودجه پروژه های ساخت و ساز عمومی، درصد بالایی از بودجه سالیانه دولت را در بر می گیرد. از این رو، تعیین بودجه پروژه ها بصورت عینی و واقعی، توجه خاص مأموران(متصدیان) دولتی را در تخصیص اثربخش این بودجه می طلبد. با این وجود، قوانین و مقررات تایوان برای تعیین بودجه پروژه های ساخت و ساز تنها بصورت کیفی فرایند اداری دولتی را توصیف می کنند. در غیاب یک روش سیستماتیک کمی، مأموران و متصدیان دولت عموماً بودجه پروژه ها را بر اساس تجارب شخصی شان تعیین می کنند، و در نتیجه نتایج بودجه ریزی غیر قابل اعتماد هستند. این تحقیق یک روش جدید به منظور تعیین بودجه پروژه های ساخت ارائه می کند. روش پیشنهادی مدل ارزشیابی چند معیاره مبتنی بر AHP را با مدل هزینه مبتنی بر شبیه سازی ترکیب می کند. AHP منعکس کننده ارزشیابی مأموران با توجه به معیارهای تعیین بودجه است. آیتمهای هزینه ای، متغیرها هستند. مدل هزینه، یک توزیع هزینه تجمعی ایجاد می کند که بر اساس آن مرزهای بودجه پروژه مشخص می گردد. نقاط قوت روش پیشنهادی از طریق کاربرد آن در یک پروژه در تایوان تشریح شده است.
بخشی از مقدمه:
بودجه های پروژه های ساخت و ساز عمومی اغلب سهم بزرگی از بودجه های سالیانه را در بسیاری از کشورها در برمی گیرند. برای مثال، بودجه ساخت و ساز عمومی در تایوان تقریباً 1.33 بیلیون دلار امریکا در سال 2002 بوده است، که چیزی در حدود 25% کل بودجه دولت مرکزی بوده است. کمیته ساخت و ساز عمومی(PCC)، بزرگترین آژانس دولتی مرتبط با ساخت و ساز در تایوان، مسئول تعیین بودجه پروژه های ساخت و ساز عمومی است که بالغ بر 1515152 دلار امریکاست( هر دلار امریکا معادل 33 دلار جدید تایوان است. دلار امریکا در سطور بعد مورد استفاده قرار می گیرد). یک بودجه کم، ریسکی ایجاد می کند که ممکن است پروژه با بودجه ای فراتر از آن اجرا شود. برعکس، یک بودجه زیاد در تضاد با حداقل سازی هزینه ها در جهت منافع مالیات دهنده است. مسئله غامض برای متصدیان PCC(یعنی بررسی کنندگان بودجه)، تعیین بودجه ای است که هم به اندازه کافی کم باشد تا هزینه ها کاهش یابد، و هم به اندازهای زیاد باشد که پروژه بطور موفقیت آمیزی به سرانجام رسد.